Med det sagt förstår ni säkert att det här och nu inte kommer något våffelrecept. Istället vill jag dela med mig av en riktigt fräsch och enkel pastafavorit:
Pasta al limone e mascarpone
2 portioner
180 g torr pasta
(På bilden ser ni pastasorten casarecce. Annars passar även tagliatelle, eller ännu hellre pappardelle, också mycket bra.)
rivet citronskal från 1/2 citron
ca 60-70 g mascarpone
1 äggula
1 nypa salt
eventuellt lite svartpeppar
nyriven parmesanost
(På bilden ser ni pastasorten casarecce. Annars passar även tagliatelle, eller ännu hellre pappardelle, också mycket bra.)
rivet citronskal från 1/2 citron
ca 60-70 g mascarpone
1 äggula
1 nypa salt
eventuellt lite svartpeppar
nyriven parmesanost
Koka upp rikligt med pastavatten som du saltar ordentligt.
Riv parmesanost och det gula av citronskalet fint.
Blanda samman mascarpone och äggula. Tilsätt det rivna citronskalet och en nypa salt.
Koka pastan al dente och blanda den sedan med mascarponeblandningen i en stekpanna med höga kanter. Ta eventuellt ett par försiktiga tag på pepparkvarnen - det får inte bli för mycket för detta är en citronpasta och inte en pepparpasta! För att pastan inte ska tappa värme och för att såsen ska tjockna något, använder jag mig av eftervärmen från plattan jag använt till pastakoket.
Låt var och en strö över lite nyriven parmesan och servera en liten brödbit till som man kan torka tallriken med på slutet.
Riv parmesanost och det gula av citronskalet fint.
Blanda samman mascarpone och äggula. Tilsätt det rivna citronskalet och en nypa salt.
Koka pastan al dente och blanda den sedan med mascarponeblandningen i en stekpanna med höga kanter. Ta eventuellt ett par försiktiga tag på pepparkvarnen - det får inte bli för mycket för detta är en citronpasta och inte en pepparpasta! För att pastan inte ska tappa värme och för att såsen ska tjockna något, använder jag mig av eftervärmen från plattan jag använt till pastakoket.
Låt var och en strö över lite nyriven parmesan och servera en liten brödbit till som man kan torka tallriken med på slutet.
(Om du vill laga fler portioner tänker du ca 90 gram torr pasta/person, 1 äggula/2 personer och 125 gram mascarpone/4 personer. Lagar du för 4 personer eller fler föreslår jag att du tillsätter 1 äggula extra - dvs: 4 port. => 5 äggulor. Då tycker i alla fall jag att såsen blir godare... Kanske krånglade jag till det nu, men vem har sagt att det alltid ska vara lätt?)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar