måndag 9 juni 2014

Lemonad med mynta och svartvinbärsblad

Har ni liksom jag både svartvinbärsblad och myntablad i överflöd? Då kan jag verkligen rekommendera den här uppfriskande lemonaden! Servera den väl kyld och gärna med ett par isbitar.


Lemonad med mynta och svartvinbärsblad
1,5 liter vatten
2 dl strösocker
1,5 liter löst packade svartvinbärsblad
3-4 dl löst packade myntablad
2,5 dl färskpressad apelsinjuice (ca 3-4 st)
1 dl färskpressad citronjuice (ca 2 st)
0,5 dl färskpressad limejuice (ca 2 st)

Plocka bladen, skölj dem och låt vattnet rinna av.
(Jag fyller hela diskhon med riktigt kallt vatten och lägger bladen däri 5-10 minuter. Då brukar eventuellt skräp falla till botten och om det är några larver eller andra småkryp ogillar de denna behandling. Lyfter du upp bladen lite försiktigt ur vattnet blir även larverna kvar där med annat skräp.)

Koka upp vatten och rör så att allt socker löser upp sig.
Häll den heta sockerlagen över bladen och låt stå och dra ett par timmar. 
Sila bort bladen och tillsätt sedan saften från citrusfrukterna.
Ställ lemonaden kallt och servera den väl kyld en solig sommardag.
Bättre än vilken köpesaft som helst säger jag!

3 kommentarer:

  1. Hej!

    Vi har uppmärksammat din blogg tack vare kvaliteten på dina goda recept. Vi skulle bli jätteglada om du ville gå med i Hittarecept.se så att vi kan länka till din blogg.

    Hittarecept.se är en sökmotor som samlar recept från de bästa svenska bloggarna och sajterna. Flera hundra bloggar har redan gått med och dragit nytta av den trafik vi skickar till deras sajter.

    För att gå med behöver du bara följa länken här: hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen

    Med vänlig hälsning,

    Emilie
    Hittarecept.se

    SvaraRadera