fredag 13 februari 2015

Passionsfruktskräm

Här kommer ett sista-minuten-tips på en liten dessert som passar bra till Alla hjärtans dag. Det är inga stora portioner och desserten är ganska syrlig. Jag gillar syrligheten, men tycker du att det blir alltför syrligt kan du dubbla mängden vispgrädde och lemon curd. 

Receptet är för två portioner men det går självklart bra att dubbla eller göra ännu mer! Desserten går också bra att göra i ordning några timmar i förväg och sedan ställa i kylen fram till serveringsdags.



Passionsfruktskräm
2 portioner

2 passionsfrukter
1/2 msk florsocker
1/2 dl vispgrädde
1/2 msk lemon curd

Dela varje frukt i två halvor. 
Skrapa ur fruktköttet med en sked ner i en liten kastrull.
Tillsätt florsockret och hetta upp till kokpunkten så att fruktksaften tjocknar. 
Låt socker och fruktkött kallna i kastrullen.
Vispa grädden ganska fast och blanda med lemon curd.
Tillsätt den avsvalnade frukten, blanda om och servera i skalhalvorna.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar