Saftig sockerkaka
50 g smör
1 dl mjölk
2 ägg
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
Värm ugnen till 175 grader.
Smörj och bröa formen (som bör rymma ca 1,5 liter).
Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken, som gärna får bli varm den med.
Vispa ägg och socker riktigt pösigt och tillsätt sedan den varma smör- och mjölkblandningen. Smaksätt med vaniljsockret och rör ner mjölet blandat med bakpulvret.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter.
Låt kakan svalna lite innan du stjälper upp den.
Enligt min man är den godaste drycken till sockerkaka riktigt kall helt vanlig mjölk. Jag tror faktiskt många håller med. Till och med jag, som inte alls är en mjölkdrickare, tycker att det är gott och passar bra.
Mina kok- och bakböcker är till för att användas och inte bara stå och vara fina i bokhyllan! Därför återfinns både anteckningar och ett och annat matstänk i de riktigt välanvända :-) |
Någon var VÄLDIGT sugen på sockerkaka! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar