Krämig rabarberpaj
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk bakpulver
2 msk socker
100 g smör
100 g smör
500 g rabarber
1 dl strösocker
1 tsk malen kanel
2 tsk hel kardemumma
1 msk vetemjöl
2-3 dl vispgrädde
Smält smöret.
Blanda mjöl, bakpulver och socker. Tillsätt det smälta smöret.
Tryck ut degen i en pajform, diameter 24 cm, och ställ in i kylen.
Sätt på ugnen på 175 grader.
Skölj och skala eventuellt rabarbern och skär den i bitar.
Krossa kardemumman i en mortel och blanda med kanel, socker och mjöl.
Blanda ihop rabarbern med kryddblandningen.
Sprid ut fyllningen i pajskalet och grädda ca 10 minuter mitt i ugnen.
Ta ut formen, häll på grädden och grädda sedan ytterligare ca 20 minuter. Fyllningen ska vara lite krämig.
Rabarber och kryddblandning... |
Pajen är "halvfärdig", grädden är tillsatt och 20 minuter i ugnen återstår. |
Färdig paj! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar