Salladsskålar med kycklingröra
3-4 kycklingbröstfiléer
3/4-1 purjolök
1 lång stjälk blekselleri/stjälkselleri
2 burkar crème fraîche franska örter
2-3 msk majonäs
sötstark senap
italiensk salladskrydda
italiensk salladskrydda
salt och peppar
"minisallad"
(finns små avlånga salladshuvuden, ungefär i storlek med endivsallad...)
(finns små avlånga salladshuvuden, ungefär i storlek med endivsallad...)
Ångkoka, koka eller ugnsstek kycklingbrösten och skär dem sedan i små tärningar.
Skölj purjolök och selleri. Skär snitt längs purjon och skiva sedan tunt. Skiva även selleristjälkarna tunt och fint.
Blanda crème fraîche, senap och majonäs i en skål och blanda sedan ner kyckling, purjo och selleri. Smaka av med salladskryddan och eventuellt lite salt och peppar så är röran klar!
Plocka av bladen på salladen och sköj dem väl i kallt vatten. Tycker du att de är lite slaka återfår de sin krispighet om du låter dem ligga ett tag i det kalla vattnet. (Med ett tag menar jag minst 20-30 minuter...) Lägg upp salladsbladen på ett serveringsfat och lägg en klick av röran i varje blad. Tänk på att inte lägga i för mycket röra, för då blir det svårt att hantera det som plockmat...
Inte så avancerat va?
Muuuums!!!
SvaraRaderaTycker Heléne i Hjo
Ska testa bdetta, låter smarrigt!
SvaraRadera