onsdag 26 november 2014

Inför advent och jul

Jag skulle vilja komma med något nytt och spännande inför första advent, men det blir några länkar tillbaka till redan publicerade inlägg. Orken finns helt enkelt inte med mig för allt just nu. Här kommer alltså några advents- och julfavoriter:
 • Jag har läst en del recept på Bounty men förstår inte varför det envisas med att användas smält smör. Följer ni receptet som finns här ska ni finna att det är ganska enkelt och underbart gott! Inte behöver ni krångla med att smälta smör heller ;-)
 • Cantuccini ger jag så här års gärna en smak av saffran. Goda att doppa i glöggen eller knapra på som de är! Byt ut citronskalet som smaksättning och ersätt det med lite saffran så passar de små italienska mandelskorporna perfekt till glöggen! Exakt hur mycket saffran vågar jag inte riktigt säga, men ungefär en halv påse tror jag.
 • Till första advent brukar jag också röra ihop en pepparkaksdeg. Jag gillar ganska starka pepparkakor och tycker det är svårt att hitta "köpepepparkakor" som svarar upp till det, men mina egna smakar ordentligt kryddigt!
 • Superenkel och saftig saffranskaka är en riktig favorit, eftersom jag inte alls tycker det är särskilt skoj att rulla och snurra lussebullar men ändå gillar saffransmaken! Den här kakan är en bra genväg för den som vill åt saffransmaken och en perfekt partner till en kopp glögg.
 • Sist men inte minst: dadlar med ädelost. Kan det bli enklare? Jag älskar de här små munsbitarna, som även de passar väldigt bra till glöggen. Men oj! Ingen länk och inget recept?! Behövs inte :-) Gör så här: Ta ett gäng dadlar. Skär ett snitt och ta bort kärnan om de inte redan är urkärnade. Ta en bit ädelost, gärna gräddädel, och peta ner i varje dadel. Ja... Så var det klart att äta sen då!

Välkommen december och advent!1 kommentar:

 1. Hej

  Du missar väl inte julkalendern inne hos mig? Varje dag kommer nya tävlingar (nu är både en dagstävling och en adventstävling igång), dagstävlingarna pågår endast ETT DYGN!
  Chans att vinna julklappar till dig eller nån annan! Alltid enkelt att tävla!

  Kram Annika
  http://blogg.alltforforaldrar.se/drommenom11barn

  SvaraRadera