torsdag 20 november 2014

Tortillabröd

Den här gången kommer ett recept som är väldigt enkelt och som kan sätta lite guldkant på tacobuffén, eller kanske rädda dig som har långt till affären och glömt köpa tortillabröd. Att låta degbitarna vila en stund innan du kavlar ut dem tycker jag gör att de är mindre motsträviga vid kavlingen, men det är ett steg du annars kan hoppa över om tiden är lite knapp.

Tortillabröd
12 st
5 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
50 g kylskåpskallt smör
1 1/2 dl vatten

Blanda mjöl, salt och smör i en matberedare (eller blanda samman med en gaffel och fingrarna tills smöret är finfördelat och smuligt). 
Koka upp vattnet och häll det över mjölet i en tunn stråle. Blanda samtidigt raskt ihop till en ganska fast  deg. 
Dela degen i tolv bitar och rulla dem till små bollar som du plattar till lite grand. Lägg dem i en bunke med plastfilm eller ett lock på och låt vila cirka en halvtimme i rumstemperatur.
Kavla ut en boll i taget till en mycket tunn kaka och grädda direkt. Grädda i en torr stekpanna cirka en minut på varje sida. Se upp så att bröden inte blir för hårt gräddade, de ska fortfarande vara mjuka. Vartefter bröden blir färdiggräddade läggs de i en bakhandduk för att inte torka och bli hårda. 

Servera bröden till fredagsmyset med tacokryddad köttfärs och dina favorittillbehör. Ett annat alternativ är att använda bröden som tillbehör till Pulled pork eller Pulled chicken. (Recept Pulled chicken)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar