tisdag 29 maj 2012

"Salladskålar" med kycklingröra

För inte så länge sedan hade jag ett "smyckesparty" hemma hos mig och bjöd naturligtvis på lite smått och gott att tugga på. Sedan en tid tillbaka är det ju populärt att äta LCHF-diet och därmed utesluta bland annat bröd i sin kost. Som ni antagligen redan förstått har jag inte hakat på den trenden utan äter fortfarande av allt möjligt! Men i alla fall... Som alternativ till smörgåssnittar och tunnbrödrullar fick jag en idé om att fylla små salladsblad med någon röra. Tyvärr tänkte jag inte så jättenoga på hur mycket jag tog av de olika ingredienserna, så ni får använda er av erat eget ögonmått och lita till eran egen personliga smak, för mängdangivelserna nedan är högst ungefärliga! Resultatet blev i alla fall gott och uppskattat:

Salladsskålar med kycklingröra
3-4 kycklingbröstfiléer
3/4-1 purjolök
1 lång stjälk blekselleri/stjälkselleri
2 burkar crème fraîche franska örter
2-3 msk majonäs
sötstark senap
italiensk salladskrydda
salt och peppar

"minisallad" 
(finns små avlånga salladshuvuden, ungefär i storlek med endivsallad...)

Ångkoka, koka eller ugnsstek kycklingbrösten och skär dem sedan i små tärningar.
Skölj purjolök och selleri. Skär snitt längs purjon och skiva sedan tunt. Skiva även selleristjälkarna tunt och fint.
Blanda crème fraîche, senap och majonäs i en skål och blanda sedan ner kyckling, purjo och selleri. Smaka av med salladskryddan och eventuellt lite salt och peppar så är röran klar!

Plocka av bladen på salladen och sköj dem väl i kallt vatten. Tycker du att de är lite slaka återfår de sin krispighet om du låter dem ligga ett tag i det kalla vattnet. (Med ett tag menar jag minst 20-30 minuter...) Lägg upp salladsbladen på ett serveringsfat och lägg en klick av röran i varje blad. Tänk på att inte lägga i för mycket röra, för då blir det svårt att hantera det som plockmat...


Inte så avancerat va? 

2 kommentarer:

  1. Heléne Froh Årjes23 april 2013 13:23

    Muuuums!!!
    Tycker Heléne i Hjo

    SvaraRadera
  2. Ska testa bdetta, låter smarrigt!

    SvaraRadera