lördag 28 april 2012

Pytt-i-panna

Jag bara måste slå ett slag för pyttipannan! Visst är det gott med den klassiska potatis-lök-kött-pytten som serveras med stekt ägg och rödbetor? Men för mig är pyttipanna mer än så: det är ett perfekt sätt att göra något gott av resterna i kylen! Häromdagen blev det en pytt med zucchini, morot, lök och rester av tjocka ugnslagade revben som fick smak av lite timjan, salt och peppar. Det var verkligen gott!
Det går givetvis bra att byta ut en eller flera ingredienser. För det är ju det som är min tanke, att man som Kajsa Varg sa: "tager vad man hafver" =)


Restpanna
2 portioner

olivolja
1 gul lök
2 medelstora morötter
1 zucchini
köttrester
timjan
salt och peppar

Skala och hacka lök och morötter. Fräs dem i lite olivolja så att löken blir glansig och morötterna börjar mjukna lite.
Skölj och skär under tiden zucchinin i lite större bitar (kvarts-skivor) och skär köttet i små tärningar. Åtgången kött är inte alls så stor som när man annars äter kött... Vilken köttrest som helst går bra: kyckling, fläsk, nöt eller varför inte bacon eller en lite kryddig korv?!
Blanda ner lite timjan, zucchinibitarna och kött-tärningarna i pannan och stek tills de blivit varma, men låt det inte gå för långt så att zucchinin blir mosig... Smaka till sist av med salt och nymalen svartpeppar, sedan är det klart att äta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar